12 Aylık Faizsiz, 24 Ay Geri Ödemesiz Kredi İmkanı! Milyonları Kapsayan Müjdede İşte Detaylar

İstanbul’da gerçekleşecek “Yarısı Bizden” kampanyası, sağlıksız yapı stokunu yenilemek için başlatıldı. Destekten yararlanacaklar, rezerv ve riskli alanlarda bulunan yapılar arasından seçilecek. Katılımcılar, kendi aralarında yüzde 100 uzlaşma veya yüzde 50+1 anlaşma sağlayarak destek alabilecekler.

HANGİ DESTEKLER VERİLECEK?

Yarısı Bizden kampanyası kapsamında, her bir konut için 700 bin lira hibe ve 700 bin lira kredi, her bir işyeri için ise 350 bin lira hibe ve 350 bin lira kredi verilecek. Birden fazla konut için kredi alınabilirken, diğer her bir konut için 1 milyon 400 bin lira, diğer her bir işyeri için ise 700 bin liraya kadar kredi sağlanabilecek.

KREDİ İÇİN GELİR ŞARTI VAR MI?

Riskli evlerde yaşayan hak sahiplerine verilecek kredilerde gelir ve kredi puanı kontrolü yapılmayacak.

KİRACILARA DESTEK VAR MI?

Kampanya kapsamında, taşınmazı kullanan kişiye bir defaya mahsus 100 bin lira taşınma desteği sağlanacak. Bu destek, ev sahibi veya kiracıya verilecek.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Destekler, inşaat ilerleme seviyesi göz önünde bulundurularak üç eşit taksitte ödenecek. Ödemeler, hak sahiplerinin belirlediği yüklenicinin hesabına yapılacak.

ÖDEMELER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ruhsat tarihinden itibaren 24 ay geri ödemesiz dönem uygulanacak. Geri ödemeler, ödemesiz dönemden sonra başlayacak ve en fazla 120 ayda tamamlanacak.

KAMPANYA UYGULANMAYACAK DURUMLAR

Riskli yapının bulunduğu parsellerde bağımsız bölüm sayısının veya inşaat alanının belirli bir oranı aşması durumunda destek verilmeyecek. Ayrıca, 1 Nisan 2023 tarihinden önce yapı ruhsatı düzenlenmiş parsellerde kampanyadan faydalanılamayacak.

KREDİ TAKSİTLERİNİN ÖDENMEMESİ

Kredi geri ödemeleri takip edilecek ve zamanında ödenmemesi halinde ilgili kişiye ihtar gönderilecek. Ödenmeyen kısımlar genel hükümlere göre takip edilecek ve tahsil edilecek.

DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kampanya ile İstanbul’un kentsel dönüşümünü hızlandıracaklarını belirtti. Toplamda 1.5 milyon TL destekle İstanbul’un dönüşümüne katkı sağlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir