Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

Elon Musk, Mars Hakkındaki Görüşlerini Paylaştı

Ünlü milyarder Elon Musk, “Jesse Watters Primetime” programında yaptığı bir röportajda Mars’ı toplu yaşam için bir tür hayat sigortası olarak nitelendirdi. Musk, “Mars’ın önemi Dünya’daki yaşamın, Güneş’in genişlemesi nedeniyle bir gün yok olacağı gerçeğine dayanıyor. Bu nedenle, çok gezegenli bir medeniyet oluşturarak hayatta kalmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

NASA’nın Güneş Tahmini

NASA’nın verilerine göre Güneş, tüm yıldızlar gibi enerjisini tüketerek bir kırmızı dev yıldıza dönüşecek. Bu süreçte Güneş, Merkür ve Venüs’ü, hatta belki de Dünya’yı bile yutabilecek boyutlara ulaşacak. Bilim insanları, Güneş’in yaşam süresinin yarısından fazlasını tamamladığını ve yaklaşık 5 milyar yıl daha beyaz cüceye dönüşmeden varlığını sürdüreceğini tahmin ediyor.

Elon Musk, Mars’a olan vizyonunun sadece gezegene bayrak dikmek olmadığını, aynı zamanda bir şehir kurma amacını taşıdığını belirtti. Musk, “Mars’ın kendi kendine yetebilme ve Dünya’dan bağımsız olarak gelişebilme kapasitesi çok önemli. Eğer Mars, Dünya’dan gelen ikmal gemilerine bağımlı kalırsa, aslında hayatta kalması için gerçek bir sigorta oluşturmamış oluruz” dedi.

Mars’a İnsanlı Görevler

SpaceX’in Starship roketinin 2026 sonunda Mars’a insansız bir görevle gönderileceğini ve bu görevde Tesla’nın insansı robotu Optimus’un yer alacağını açıklayan Musk, başarılı olunması durumunda insanlı Mars inişlerinin 2029’da başlayabileceğini ancak daha olasılığının 2031 olduğunu belirtti.

Related Posts

Şempanzelerin tıpkı insanlar gibi modayı takip ettiği keşfedildi

Şempanzelerin kulaklarına ot takarak “moda” benzeri davranışlar sergilediği ve bitkilerle açık yaralarını tedavi ettiği gözlemlendi. Bilim insanlarına göre bu, insanlara özgü olduğu sanılan kültür ve sağlık bilgisinin primatlarda da bulunduğunu gösteriyor.

Elektronik deri ile sağlığın geleceği yeniden şekilleniyor

Bilim dünyası, sağlık teknolojilerinde çığır açan bir yeniliğe imza attı. Kendini onaran elektronik deri (e-deri), giyilebilir teknoloji alanında devrim niteliğinde bir adım olarak karşımıza çıktı. Vücuda yapışarak biyolojik verileri sürekli izleyen …

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Arkham Knight DLC’si Batman hayranlarını çileden çıkartmaya devam ediyor

Rocksteady Studios’un imzasını taşıyan Batman: Arkham Knight, on yıl önce piyasaya sürülmesine rağmen hâlâ tartışılmaya devam ediyor. Oyunun onuncu yıl dönümünü kutlamak amacıyla Rocksteady’nin X platformunda yaptığı paylaşım, hayranlar arasında uzun …

Apple’da iOS 26 heyecanı

Apple, 10 Haziran 2025’teki WWDC etkinliğinde yeni mobil işletim sistemi iOS 19’u tanıtmaya hazırlanıyor. Ancak Bloomberg’e göre bu sürüm iOS 26 adıyla çıkacak. Şirket, artık sürümleri yıl bazında adlandırmayı planlıyor. Bu değişiklik yalnızca iOS …

Kurşun altına dönüştü! Büyük Hadron çarpıştırıcısı’nda nükleer mucize:

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) bünyesindeki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC), bilim dünyasında çığır açan bir başarıya imza attı. Yüzyıllar boyunca simyacıların hayalini süsleyen kurşunu altına dönüştürme fikri, LHC’nin ALICE (A Large Ion …