Almanya ekonomisini 2025’te neler bekliyor

Almanya’nın 2025 Ekonomik Durumu ve Beklentileri

Almanya, 2025 yılında enflasyonla mücadele ederken büyümeyi artırmaya odaklanacak. Friedrich-Alexander Erlangen-Nürnberg Üniversitesi’nden mezun olan ve maliye ve ekonomi alanlarında uzmanlaşmış İsmail Akpınar, Almanya’nın ekonomik geleceğini ANKA Haber Ajansı’yla paylaştı.

2024 Yılı Değerlendirmesi

Akpınar, 2024’ün Almanya için durgunluk ve yapısal sorunlarla dolu bir yıl olduğunu belirtti. Büyümeyi teşvik edecek reformların hayata geçirilemediğini, enerji ve ham madde maliyetlerinin yüksekliğinin, demografik yaşlanma ve iş gücü eksikliğinin temel sorunlar arasında olduğunu vurguladı.

2025 Yılı Beklentileri

Akpınar, 2025 yılında Almanya ekonomisinin düşük büyüme ivmesini sürdüreceğini ifade etti. Önde gelen kuruluşların öngörülerine göre büyüme oranının yüzde 0,1 seviyesinde kalacağını belirtti. Ayrıca, küresel jeopolitik gelişmelerin ve Avrupa Merkez Bankası’nın politikalarının ekonomiyi etkileyeceğini dile getirdi.

Trump’ın Etkisi

Akpınar, Trump’ın ticaret politikalarının Almanya ekonomisini olumsuz etkileyebileceğini ve ticaret savaşlarını tetikleyebileceğini belirtti. Trump’ın korumacılık önlemlerinin Almanya’nın ihracatını zorlaştırabileceğine dikkat çekti.

Sektörel Etkiler

Otomotiv sektörü başta olmak üzere Almanya’nın çeşitli sektörlerinin krizle karşı karşıya olduğunu aktaran Akpınar, inşaat maliyetleri ve yüksek faiz oranlarının da ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirtti.

Almanya-Türkiye Ekonomik İlişkileri

Almanya – Türkiye arasındaki ekonomik bağların güçlü olduğunu ve 2025 yılında da devam etmesini beklediğini söyleyen Akpınar, bu ilişkilerin tarihsel bağlar, karşılıklı bağımlılık ve ekonomik çıkarlar üzerine kurulu olduğunu belirtti.

2025 yılının Almanya ekonomisi için zorlu ve belirsizliklerle dolu olacağını dile getiren Akpınar, ekonominin geleceğini belirleyecek etkili politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Mısır ithalatında yeni karar Resmi Gazete’de

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre, mısır ithalatında 31 Temmuz 2025’e kadar kullanılmak üzere 500 bin tonluk tarife kontenjanı açıldı.

Musk’tan Grok’a siyasi ayar geldi

Elon Musk’ın yeni yapay zekâ modeli Grok 4, siyasi sorulara yanıt verirken doğrudan Musk’ın X’teki görüşlerini kaynak alıyor. Model, kullanıcıdan bahsedilmese bile önce Musk ne demiş diye arama yapıyor.

İşçiler korktu, arkeologlar heyecanlandı: Gaz hattı kazılarında muhteşem keşif

Peru’nun başkenti Lima’da gaz hattı döşemek için yapılan kazılar, beklenmedik bir tarihî keşfe dönüştü. Kazılar sırasında, yalnızca 50 santimetre derinlikte iki iyi korunmuş mumya bulundu. Biri 10 ila 15 yaşlarındaki bir erkek çocuğuna, diğeri ise …

Trump’tan NASA’ya yeni atama: Ulaştırma Bakanı ‘Geçici Direktör’ oldu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) “Geçici Direktörü” olarak Ulaştırma Bakanı Sean Duffy’i atadığını bildirdi.

İhanetin bedeli ağır oldu: Kız tardeşiyle aldatıldığını gören kadın kocasını hastanelik etti

Sosyal medyada gündem olan olayda, eşinin ihanetine uğrayan bir kadın, kocasını kendi kız kardeşiyle birlikte yakalayınca öfkesine yenik düştü. Yaşananlar kameraya yansırken, aldığı darbelerle yaralanan adam hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bursa’da yürekleri ağza getiren anız yangını

Bursa’da çıkan anız yangını konutlara sıçramadan söndürüldü.