Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Android Kullanıcıları, Google Mesajlar’la Tanıtım ve Pazarlama Mesajlarından Kurtuluyor

Android kullanıcıları için müjde! Google Mesajlar’ın yeni güncellemesiyle artık kısa mesaj yoluyla gelen tanıtım ve pazarlama mesajlarından tek dokunuşla kurtulmak mümkün olacak.

Google Mesajlar’ın sunmuş olduğu bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar abonelikten çıkmak istediklerinde seçenekler menüsünden veya mesaj penceresinin alt kısmından “Çok fazla mesaj geliyor”, “Artık ilgilenmiyorum” veya “Spam” gibi seçenekleri işaretleyerek göndericiye otomatik olarak “DUR” komutunu içeren bir mesaj gönderebilecekler.

Eğer “Spam” seçeneği tercih edilirse, sistem aboneliği sonlandırmanın yanı sıra göndericiyi engelleyip spam olarak raporlayarak daha hızlı ve etkili bir çözüm sunacak. Ancak, bu işlem sırasında önemli onay kodları veya doğrulama bağlantıları içeren mesajların engellenmemesi için de özen gösteriliyor.

RCS Destekli Android Cihazlara Yakında Ulaşacak

Fransa, ABD, Brezilya, Almanya, Hindistan, Meksika, İspanya ve İngiltere gibi RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) protokolünü kullanan ülkelerde aktif edilen bu özelliğin, RCS destekli Android cihazlara birkaç gün içinde ulaşması bekleniyor.

RCS Nedir?

RCS, geleneksel SMS/MMS’in yerini almayı hedefleyen operatörlerin sunduğu modern bir mesajlaşma protokolüdür. Temel özellikleri şunlardır:

  • Zengin İçerik Desteği: Yüksek çözünürlüklü fotoğraf, video ve dosya gönderimi, grup sohbetleri, konum paylaşımı gibi multimedya imkânları sunar.
  • Gerçek Zamanlı Bilgilendirme: Mesajın iletilip iletilmediğini (“delivered”), okunup okunmadığını (“read receipt”) ve karşı taraftaki yazma durumunu (“typing indicator”) gösterir.
  • Daha Uzun Mesaj Sınırı: 160 karakter sınırını aşarak tek parça hâlinde daha uzun metinlerin gönderilmesine olanak tanır.

RCS, GSM Birliği (GSMA) tarafından standartlaştırılmış olup hem Android cihaz üreticileri hem de mobil operatörler tarafından desteklenmelidir. RCS kapasitelerinin etkinleştirildiği ülkelerde Google Mesajlar gibi uygulamalar, SMS’e kıyasla daha zengin ve interaktif bir kullanıcı deneyimi sunabilirken, RCS desteği olmayan cihazlar veya operatörlerde kullanıcılar hala klasik SMS/MMS servisine yönlendirilmektedir.

Related Posts

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

WhatsApp’tan gelen o mesajlara sakın tıklamayın: Bilişim uzmanından kritik uyarı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, vatandaşların elektronik posta (e-posta) veya WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşan hatırlatma veya reklam linklerine doğrudan gitmek yerine, kendi internet tarayıcılarını kullanmalarının daha doğru olacağını bildirdi.

Elon Musk, neden Mars’a gitmek istediğini anlattı

SpaceX CEO’su Elon Musk, Fox News’a verdiği röportajda Mars’ta yaşam kurma vizyonunu değerlendirdi.

Mars’ta beklenmedik keşif: Kayadan fışkıran sarı kristaller gizemli tarihe ışık tutacak

NASA’nın Curiosity keşif aracı, Mars’ın Gediz Vadisi Kanalı’nda sülfat halinde görülen kükürdün elementel formunu keşfetti.

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın reklam imparatorluğunu parçalamak istiyor

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), teknoloji devi Google’a karşı açtığı antitröst davasında önemli bir eşiği daha geçti. Mahkeme, şirketin dijital reklam teknolojileri alanında rekabete zarar verdiğine hükmetmişti. Şimdi ise gözler eylül ayında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir