Bergama tulumu ‘Yerelin İzinde’ sofralarla buluştu

Bergama Tulum Peyniri Metro Chef Kategorisine Eklendi

İsmail Şahin – Metro Türkiye Gıda Kategorisi Grup Müdürü Tülay Öngel, coğrafi işaret potansiyeli yüksek ülkelerden biri olarak Bergama Tulum Peyniri’nin önemine vurgu yaptı. 15 yıldan beri bu değerleri koruma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Öngel, bu eşsiz lezzetin Metro Chef markası altında peynir kategorisine eklenmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.

8 Basamak, 95 Kriterle Değerlendiriliyor

Peynirin taklit ve tağşişe açık bir ürün olduğunu belirten Öngel, ürünlerinin kalitesini korumak için titizlikle çalıştıklarını söyledi. 8 basamak ve 95 kriterden oluşan detaylı bir inceleme sürecine tabi tutulan Bergama Tulum Peyniri, tüketicilere izlenebilirlik imkanı sunuyor. Ürün etiketlerinde yer alan QR kodlar sayesinde, peynirin tüm özelliklerine kolayca erişebilme imkanı bulunuyor.

Sancak Süt Yönetim Kurulu Başkanı Halim Egi, günlük olarak 130 ton süt işlediklerini ve ürünlerinin büyük bir kısmını Bergama Tulum Peyniri’ne ayırdıklarını belirtti. İnek sütünden üretilen peynir, sıkı denetimlerden geçirilerek 9 ay olgunlaştırıldıktan sonra paketlenip satışa sunuluyor. Üretimin yüzde 75’i Bergama Tulum Peyniri’nden oluşmaktadır ve en az yüzde 49 yağ oranına sahiptir.

Related Posts

Bakanlıktan aldatıcı reklamlara 125 milyon TL para cezası

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu’nun 15 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirdiği 357 sayılı toplantısında karara bağladığı 65 dosyadan 56’sı mevzuata aykırı bulundu ve bu dosyalar hakkında …

Sendikanın kararlılığı sonuç verdi: Net maaş 60 bin TL!

Marmara Galvaniz ile Birleşik Metal Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taraflar anlaşmaya vardı. NET 60 BİN LİRA MAAŞ İşveren ile sendika yetkileri arasında yapılan görüşmeler neticesinde maaşlar ilk 6 ay için net 60 …

Türk gıda devi adım adım iflasa sürükleniyor. Duyanlar inanamadı

Konkordato takipte yer alan bilgilere göre, Amasya’da 1998 yılında kurulan ve “Köyden Halka Kuruyemiş” markasıyla tanınan Yedikır Kuruyemiş, mali darboğaza girerek konkordato talebinde bulundu. Kuruyemiş, şekerleme, baharat ve bakliyat sektöründe 27 …

Mevsimlik tarım işçilerinin ücreti belli oldu: İşte günlük yevmiye tutarı ve çalışma şartları

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2025 yılı tarım sezonunda çalışacak mevsimlik tarım işçilerinin çalışma şartları ve ücretleri, İlçe METİP Kurulu toplantısında ele alınırken, günlük yevmiye de alt limit bin TL olarak belirlendi.

Tekstil zorda, sektör umudu faiz indirimine bağladı

SANKO Holding Onursal Baş­kanı Abdulkadir Konukoğlu, tekstilin doğası gereği 1-2 yıl durgunluk yaşansa bile sonraki yıl dikey yükselişle 1-2 yılda yaşanan kayıpları kapatacağını belirten Konukoğlu, “Dün­ya genelindeki olumsuzlukların etkisiyle iki …

Ev hanımları için emeklilik hakkı: Prim desteği ve yıpranma hakkı detayları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, ev hanımlarının emekli olabilmesi için gerekli şartları, ödenmesi gereken prim tutarını ve yıpranma hakkını açıklayarak, bu düzenlemenin emeklilik sürecini nasıl kolaylaştıracağını anlattı. İşte detaylar…