Bergama Tulum Peyniri Metro Chef Kategorisine Eklendi
İsmail Şahin – Metro Türkiye Gıda Kategorisi Grup Müdürü Tülay Öngel, coğrafi işaret potansiyeli yüksek ülkelerden biri olarak Bergama Tulum Peyniri’nin önemine vurgu yaptı. 15 yıldan beri bu değerleri koruma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Öngel, bu eşsiz lezzetin Metro Chef markası altında peynir kategorisine eklenmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.
8 Basamak, 95 Kriterle Değerlendiriliyor
Peynirin taklit ve tağşişe açık bir ürün olduğunu belirten Öngel, ürünlerinin kalitesini korumak için titizlikle çalıştıklarını söyledi. 8 basamak ve 95 kriterden oluşan detaylı bir inceleme sürecine tabi tutulan Bergama Tulum Peyniri, tüketicilere izlenebilirlik imkanı sunuyor. Ürün etiketlerinde yer alan QR kodlar sayesinde, peynirin tüm özelliklerine kolayca erişebilme imkanı bulunuyor.
Sancak Süt Yönetim Kurulu Başkanı Halim Egi, günlük olarak 130 ton süt işlediklerini ve ürünlerinin büyük bir kısmını Bergama Tulum Peyniri’ne ayırdıklarını belirtti. İnek sütünden üretilen peynir, sıkı denetimlerden geçirilerek 9 ay olgunlaştırıldıktan sonra paketlenip satışa sunuluyor. Üretimin yüzde 75’i Bergama Tulum Peyniri’nden oluşmaktadır ve en az yüzde 49 yağ oranına sahiptir.