Bu Altcoin Boğa Paterni Oluşturdu! Analistler Hedefleri Veriyor

Solana son zamanlarda oldukça iyi performans gösterdi. Bugün ilk 10 kripto para arasında en iyi performans gösterenler arasındaydı. SOL piyasa değerine göre sıralanmış ilk 100 coin arasında en çok kazanan altcoin oldu. Teknik analistler, Solana’nın fiyatı uzun vadeli yükselen üçgen formasyonunun içinde işlem gördüğünü belirtiyor.

Solana boğa paterni içinde işlem görüyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Solana son zamanlardaki performansıyla dikkatleri çekiyor. altcoin fiyatı, yılın başından bu yana uzun vadeli yükselen destek trend çizgisinin yanında artış gösterdi. Daha yakın zamanda, fiyat 11 Eylül’de destek hattında sıçradı. Böylece, mevcut yukarı doğru hareketi başlattı. 28 Eylül’de SOL fiyatı azalan direnç trend çizgisinden (kesikli) çıkarak artış oranını daha da hızlandırdı. Kopuşa rağmen, SOL hala 27 dolarlık direnç alanının altında işlem görüyor. 27 dolarlık alanla birleştiğinde, fiyat hareketi bir boğa formasyonu olarak kabul edilen yükselen bir üçgen oluşturuyor.

SOL Günlük Grafik. Kaynak: TradingView

Günlük RSI pozitif bir veri sağlıyor. Bir momentum göstergesi olarak RSI ile yatırımcılar bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirleyebilir ve bir varlığı biriktirmeye mi yoksa satmaya mı karar verebilir. RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı doğruysa boğalar avantajlıdır. Ancak değer 50’nin altındaysa bunun tersi geçerlidir. RSI 50’nin üzerinde ve artıyor. Dolayısıyla, her ikisi de boğa eğilimli altcoin trendinin işaretleri.

Analistler SOL için ne diyor?

Sosyal medya platformu X’te Solana için duyarlılık çoğunlukla olumlu. Beastlyorion takma adlı analist, altcoin fiyatının yukarı doğru ivme kazandığına dikkat çekiyor. Analist de aynı yükselen üçgene dikkat çekiyor.

Kaynak: Beastlyorion

Crypto Rand takma adlı analist de Solana fiyatı için olumlu bir görünüme sahip. Azalan direnç trend çizgilerinden birkaç kısa vadeli kırılmanın ana hatlarını çizerken, ShardiB2 ardışık yükseliş günlük kapanışlarına dikkat çekiyor.

Kaynak: Crypto Rand

Belki de altcoin için en ilginç görünüm, Şubat ayından bu yana gelişen büyük bir ters baş ve omuz (H&S) formasyonunu gösteren Carpe Noctom’dan geliyor. Yükselen üçgene benzer şekilde, ters baş ve omuzlar da bir boğa formasyonudur.

SOL fiyat tahmini: Altcoin için kopuş gerçekleşecek mi?

Kripto analisti Valdrin Tahiri de SOL’un teknik resminde boğa sinyalleri yakalıyor. Daha önce belirtildiği gibi, günlük zaman diliminde görülebilen iki yükseliş formasyonu vardır: yükselen üçgen ve ters H&S. Her iki formasyon da devam eden yukarı yönlü hareketi ve nihai bir kırılmayı destekliyor. Temmuz ayındaki artış (yeşil daire) nedeniyle H&S formasyonunun trend çizgisi net değil. Üçgen durumunda direnç 27 dolar seviyesinde. Altcoin patlak verirse, formasyonların (siyah) tüm yüksekliğini kat eden bir artış fiyatı 40 dolara çıkarabilir. Bu %66’lık bir artış olacak. Ayrıca, Ağustos 2022’den bu yana ulaşılan en yüksek fiyatı oluşturacak.

Bu yükseliş SOL fiyat tahminine rağmen, 27 dolar direnç alanından çıkamaması işin rengini değiştirir. Bu durumda altcoin fiyatının keskin bir düşüşe geçmesi mümkün. Böylece, 20 dolardaki yükselen destek hattına %20’lik bir düşüş muhtemelen gelecekteki fiyat görünümü olacaktır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir