Dilan Polat Tüm Masayı Yaktı: “Şampiyonlar Ligi” Ekibinin Şirketlerine de Kayyım Atandı!

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklu bulunan Dilan Polat’ın 2019 yılında yaptığı ‘şampiyonlar ligi’ paylaşımı birçok fenomenin başına iş açtı. Dilan’ın yanında yer alan fenomenlerin tamamı hakkında soruşturma başlatıldığı duyurulmuştu. Gazeteci Murat Ağırel söz konusu isimler hakkında yeni bir açıklama yaptı.

Günlerdir tüm Türkiye’nin gündeminde yer alan Dilan Polat ve eşi Engin Polat kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarıyla haftalardır cezaevinde.

Polat ailesinin davasıyla beraber 600 fenomen mercek altına altındı. Güzellik sektöründeki birçok isim de bu davalarla gündem oldu.

Geçtiğimiz haftalarda, Dilan Polat’ın 2019 yılında ‘Şampiyonlar ligi’ notuyla paylaştığı fotoğraf ortaya çıkmıştı.

Emniyet masada Polatlar’ın yanında oturan diğer fenomenler hakkında düğmeye basmıştı. Yurt dışına çıkış yasağı getirilen fenomenlerden bazılarının mal varlığına da el konulmuştu.

Fotoğraftaki bulunan 12 kişi hakkında yeni bir gelişme daha yaşandı. Gazeteci Emrullah Erdinç, Polat dosyasına dahil edilen 12 sosyal medya fenomenine ait şirketlere kayyım atandığını açıkladı.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin tutuklandığı soruşturma genişlemeye devam ediyor. Dilan Polat’ın 2019 yılında ‘Şampiyonlar ligi’ olarak isimlendirerek paylaştığı fotoğrafta yer alan 15 sosyal medya fenomeni de soruşturmaya dahil edildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat ve Engin Polat’a yönelik olarak başlattığı ‘Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet’ soruşturması kapsamında, daha önce Dilan Polat’ın paylaştığı fotoğrafta yer alan 15 fenomen hakkında yurt dışı çıkış yasağı verilmiş, ardından da 12 fenomenin tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, fotoğrafta yer alan kişilere ait 12 şirkete kayyım atanmasına karar verildi.

??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir