Dolar Kötü Bir Sürpriz Yapacak!

Dünyanın en büyük para yöneticilerinden bazılarına göre, ABD ekonomisi daha iyi performans gösterdikçe dolar gelecek yıl güçlenerek sürpriz yapacak.

Bloomberg News haberine göre, Fidelity International, JPMorgan Chase & Co. ve HSBC Holdings Plc. doların güçleneceği uyarısında bulundular. Loomis Sayles & Co. küresel bir ekonomik yavaşlamanın yatırımcıların dünyanın rezerv para birimine akın edeceğini söyledi.

Bu görüşler, dünyanın geri kalanının ABD’den daha yüksek faiz oranlarıyla daha fazla mücadele edeceği ve resesyona daha yakın olacağı beklentilerine dayanıyor.

HSBC’de döviz araştırmaları küresel başkanı olan Paul Mackel, “Konsensüsün 2024’te kaybedenin ABD doları olacağını düşünmesi tuhaf. Bir dizi senaryo doların dayanıklılığına işaret ediyor, ancak yalnızca küresel bir yumuşak iniş net bir dolar ayı vakası sunuyor” dedi.

Euro ve sterlin karşısında doların daha da güçlenmesi için pozisyon alan Fidelity para yöneticisi George Efstathopoulos, “Avrupa ve İngiltere’nin resesyona daha yakın olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir durumda doların bir sığınak haline geldiği için her zaman bir teklif aldığı açıktır” dedi.

ABD doları endeksi (DXY) hafta başından bu yana yüzde 2’den fazla düşüş aldı ve şu anda 102’nin altındaki seviyelerle Ağustos ortasından bu yana en düşük seyrinde. Dünyanın en büyük para yöneticilerinden bazılarına göre, dolar gelecek yıl güçlenerek sürpriz yapacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir