Her gün tüketiyorsanız fark etmeden karaciğerinizi bitiriyorsunuz!

Protein Tozu Kullanımı Gençler Arasında Artıyor!

Son dönemlerde gençler arasında protein tozu kullanımı oldukça yaygınlaşmış durumda ancak bu popüler alışkanlığın bazı sağlık riskleri beraberinde getirdiği biliniyor. Vücut geliştirme ve kas yapma amacıyla tercih edilen protein tozlarının yanlış kullanımı ve içerdiği zararlı maddeler sağlık problemlerine neden olabilir.

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, protein tozlarının sağlıksız kullanımının karaciğer yetmezliği, böbrek sorunları ve kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle gençlerin bilinçsizce ve aşırı miktarda bu tür takviyeleri kullanmasının vücutları üzerinde geri dönüşü olmayan zararlara neden olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

‘Protein Tozları Masum Değil!’

Prof. Dr. Göral’ın belirttiğine göre, protein tozları masum gibi görünse de aslında içerdikleri bazı maddeler nedeniyle tehlikeli olabilir. Protein tozları genellikle süt, yumurta, soya ve whey proteinlerinden oluşur ancak içlerine toksik maddeler ve bazı anabolik steroidler eklenebilir. Bu maddeler vücutta kas kütlesini artırırken karaciğer fonksiyonlarını bozarak ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

‘Karaciğer ve Böbrekler Risk Altında!’

Protein tozlarının özellikle alkolle birlikte kullanılmasının riskini arttırdığını ve karaciğer ile böbrekler üzerinde ciddi etkilere neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Göral, karaciğer hastalığı veya karaciğer yağlanması gibi rahatsızlıkları olan kişilerin bu tür takviyelerden kaçınması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, kalp yetmezliği riskini artırabileceği de biliniyor.

‘Doğal Gıdalara Dönün!’

Prof. Dr. Göral, protein tozlarının aşırı ve sürekli kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek gençlere doğal gıdalarla beslenmelerini öneriyor. Organik ürünlerin vücuda zarar vermediğini ve vücudun bu tür gıdalara daha uygun olduğunu belirtiyor. Günlük beslenmede yumurta, yoğurt, peynir, balık ve et gibi doğal ürünlerin tercih edilmesinin daha sağlıklı olabileceğine dikkat çekiyor.

‘Dengenizi Koruyun!’

Gençlere sağlıklı bir yaşam için doğal beslenmeye ve dengeli bir şekilde protein takviyesi almaya dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Göral, zararlı etkilere neden olabilecek protein tozlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Related Posts

Kemik sağlığında sessiz üçlü: Kalsiyum, D Vitamini, K2

Süt içmek yetmez. Kalsiyum, D vitamini ve K2 vitamini birlikte çalışmadan kemikler güçlenemez. Eksik ya da fazla dozlar ters etki yaratabilir. Yalnızca kalsiyum alıp D vitamini eksik bırakılırsa, kemik yerine damarlara kireç oturur. K2 vitamini olmadan bu kireçlenme hızlanabilir.

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.

Pilav yerken pişman olmayın! İşte diyetisyen onaylı pirinç türü

Dengeli beslenmenin ipuçları arasında yer alan basmati pirinci, düşük glisemik indeksi ve hafif yapısıyla öne çıkıyor. Diyetisyen Emine Uluçay, basmati pirincin sağlık açısından neden tercih edilmesi gerektiğini anlattı.

Annenin ve bebeğin sağlığını olumsuz etkiliyor! Hamilelikte en önemli sorunlardan biri: Obezite

Dünya Sağlık Örgütü tarafından “sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi” olarak tanımlanan obezite, son yıllarda küresel boyutta bir halk sağlığı sorunu haline geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, obezite sorunu yaşayan anne adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanı uyardı: Glütensiz ürünleri yerken bir kez daha düşünün!

Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, glütensiz besinlerin bilinçsizce tüketilmesinin kilo alımına yol açabileceğini belirtti. Özellikle işlenmiş glütensiz ürünler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.