Hindistan yaptırımlara devam ediyor: Dünyanın en zengin 16’ncı isminden Türk markalarına boykot!

Hindistan’da Türkiye karşıtı tavır endişe verici bir boyuta ulaştı. Dünyanın en zengin 16. insanı olan Hintli iş insanı Mukesh Ambani’ye ait platformlar, Türkiye’ye karşı boykot kararı aldı.

Hindistan’daki küçük dükkanlar ve önde gelen online pazar yerleri, Türk malı ürünleri boykot etmeye başladı. Bu kararın sebebi ise Pakistan ile Türkiye arasındaki ilişkiler nedeniyle Ankara’nın İslamabad’a sağladığı destek.

JAMMU KEŞMİR SALDIRISI VE TÜRKİYE-PAKİSTAN İŞBİRLİĞİ

Hindistan’ın kuzeyindeki Jammu Keşmir’de, çoğunluğu Hindu turist olmak üzere 26 kişinin öldüğü saldırı sonrası Hindistan, Pakistan’a karşı operasyonlar düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türkiye’nin Pakistan ile dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

DİSTRİBÜTÖRLERDEN TÜRK ÜRÜNLERE BOYKOT

Hindistan’daki 13 milyon marketin ürün teminini sağlayan distribütör federasyonu AICPDF, Türkiye’den gelen tüm ürünlere karşı “süresiz ve genel bir boykot” ilan etti. Bu boykot, Türk malı çikolata, reçel, bisküvi ve kişisel bakım ürünlerini kapsıyor.

E-TİCARET SİTELERİNDEN TÜRK MARKALARININ ÇIKARILMASI

ABD’li Walmart’ın yönettiği Flipkart ve Mukesh Ambani’ye ait Reliance’e ait e-ticaret platformları, Türk giyim markalarını sayfalarından kaldırdı. Trendyol, LC Waikiki ve Mavi gibi Türk markalarının çıkarıldığı Myntra adlı giyim sitesi hakkında bilgi veren kaynaklar, diğer taraftan Myntra’nın “ulusal çıkarları” gözeterek markaları siteden çıkardığını belirtti.

Flipkart, Reliance, Trendyol, LC Waikiki, Koton ve Mavi söz konusu konuda henüz sorulara cevap vermedi.

TİCARİ ZARARLAR

Hindistan yılda 2.7 milyar dolar değerinde ürün ithalatı yaparken, Türkiye’den ağırlıklı olarak yakıt ve kıymetli maden alıyor.

Hindistan hükümeti resmi bir çağrı yapmasa da tüketici başlıklı boykot, iki ülke arasındaki ticarete zarar verebilir. Market boykotunun 234 milyon dolarlık bir ürünü etkilemesi bekleniyor. Trading Economics internet sitesine göre geçtiğimiz yıl Hindistan’ın Türkiye’den giyim ürünü ithalatı 81 milyon dolar seviyesindeydi.

Related Posts

Enerji fiyatları ve petrol tedariği risk altında: İran Hürmüz Boğazı için mesajı verdi

İsrail-İran geriliminde kritik öneme sahip olan Hürmüz Boğazı ile ilgili İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Behnam Saidi’den kritik bir açıklama geldi. Saidi, İsrail’in saldırılarına karşılık şu mesajı verdi: “Hürmüz Boğazı …

OYAK’tan Ordu’ya stratejik yatırım

OYAK bünyesine katıldığı 2021 yılından bu yana büyümesini hızlandıran Sagra, Ordu’daki yeni yatırımıyla çikolataya hem Endüstri 4.0 dokunuşu hem de küresel vizyon katacak. ‘Türkiye’nin fındık başkenti’ Ordu’da üretim yapan Sagra, dünya markası olma …

Fas, Türkiye ile ticaret anlaşmasını gözden geçirecek: Ülkesine daha fazla yatırım isteyecek

Fas, Türkiye ile imzalanan serbest ticaret anlaşmasını artan dış ticaret açığı gerekçesiyle yeniden değerlendirmeye hazırlanıyor. Özellikle Türk kumaş ithalatının açığı büyütmesi nedeniyle Rabat yönetimi, Ankara’dan daha fazla yatırım talep edecek.

İngiltere’de yıllık enflasyon mayısta beklentiye paralel

İngiltere’de Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. buna göre, yıllık enflasyon mayısta yüzde 3,4 ile beklentiler doğrultusunda gerçekleşti.

Altının alternatifi 13 yıllık rekorunu kırdı

Gümüşün ons fiyatı uluslararası piyasalarda 37,2 dolara kadar yükselerek 13 yılın en yüksek seviyesini test etti. Son dönemlerde değerli metallerdeki sert yükselişler kendini gümüşte de gösterdi. Gümüş fiyatları, güçlü endüstriyel talep, devam eden …

Bu tarlada 600 milyon lira yatıyor: Eştikçe para kazandırıyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde üretilen ‘kırmızı elmas’ olarak nitelendirilen ‘Kurşunlu Çileği’nde, rekolte hedefi, 13 bin dekar alanda 10 bin ton rekolte olarak belirilendi. İnegöl ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde üretilen ‘Kurşunlu Çileği’nin hasadı, don …