Kış enfeksiyonları çocukları tehdit ediyor

Viral Enfeksiyonlarla Mücadelede Ailelere Öneriler

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, viral enfeksiyonların bu dönemde arttığına dikkat çekerek, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Dr. Çağ, hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, kalabalık ortamlardan uzak durmanın ve sağlıklı beslenmenin hastalıklardan korunmada önemli rol oynadığını söyledi.

Bağışıklık Sistemi Gelişmemiş Çocuklar, Virüslere Karşı Savunmasız

Çocukların enfeksiyonlara karşı daha hassas olduğunu vurgulayan Dr. Çağ, özellikle kreş ve ilkokul çağındaki çocukların bağışıklık sistemlerinin henüz tam olarak gelişmediğine işaret etti. Bu nedenle, ailelerin alabileceği önlemler konusunda şunları belirtti:

  • Hasta çocukların izole edilmesi önemlidir.
  • Hasta çocukların okula gönderilmemesi gerekmektedir.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenme en önemli faktördür.

Hatta, Dr. Çağ, çocuğunuz normal şekilde gelişiyorsa ekstra vitamin takviyesine gerek olmadığını belirtti.

Sağlık Kuruluşuna Başvurmadan Tedavi Yöntemleri Uygulanmalı

Viral enfeksiyonlarda sıkça görülen ateş hakkında konuşan Dr. Çağ, ateşi düşürmek için çocuğun üstünü açmanın veya doktor önerisiyle ilaç kullanmanın önemli olduğunu söyledi. Ancak, ateşin düşmemesi durumunda veya ek semptomlar ortaya çıkarsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kalabalık ortamlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Dr. Çağ, el hijyenine dikkat edilmesi, uygun şekilde giydirilme ve sağlıklı beslenmenin enfeksiyon riskini azalttığını belirtti.

El Yıkama Alışkanlığı Enfeksiyonların Yayılmasını Azaltır

Dr. Çağ, çocukların kış enfeksiyonlarından korunması için hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle el yıkamanın enfeksiyonların yayılmasını azalttığını belirtti. Ayrıca, çocukların dışarı çıkarken hava koşullarına uygun giydirilmesi ve bol sıvı tüketmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bayramda sağlık hizmeti verilecek mi? Bakan açıkladı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kurban Bayramı süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirterek, Türkiye genelinde 1544 hastanede 638 bin 603 sağlık personelinin görev yapacağını açıkladı.

Pilav yerken pişman olmayın! İşte diyetisyen onaylı pirinç türü

Dengeli beslenmenin ipuçları arasında yer alan basmati pirinci, düşük glisemik indeksi ve hafif yapısıyla öne çıkıyor. Diyetisyen Emine Uluçay, basmati pirincin sağlık açısından neden tercih edilmesi gerektiğini anlattı.

Annenin ve bebeğin sağlığını olumsuz etkiliyor! Hamilelikte en önemli sorunlardan biri: Obezite

Dünya Sağlık Örgütü tarafından “sağlığı bozacak ölçüde vücutta aşırı yağ birikmesi” olarak tanımlanan obezite, son yıllarda küresel boyutta bir halk sağlığı sorunu haline geldi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, obezite sorunu yaşayan anne adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

Uzmanı uyardı: Glütensiz ürünleri yerken bir kez daha düşünün!

Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, glütensiz besinlerin bilinçsizce tüketilmesinin kilo alımına yol açabileceğini belirtti. Özellikle işlenmiş glütensiz ürünler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Uzmanı uyardı: ‘Kanser tedavisinde bitkisel kürlere dikkat’

Bilimsel dayanağı olmayan ürünlerin hastalara zarar verebileceğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Akosman, “Bazı bitkisel kürler karaciğer enzimlerini etkileyerek ilaçların metabolizmasını değiştirebilir, hatta bazı vakalarda hayati riskler oluşturabilmektedir. Bugüne kadar bitkisel kürlerin kanseri tedavi ettiğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir klinik veri bulunmamaktadır. Bitkisel ürünler yanlış zamanda ve dozda kullanıldığında faydadan çok zarar getirebilir. Bu nedenle onkoloji hekimiyle iş birliği içinde olunması hayati önem taşır” dedi.