Mühendis Kavurmacı Oldu

elektronik mühendisi ve BLDC motor tasarım uzmanı olan genç, 4 yıl sektörde çalıştıktan sonra umduğunu bulamayınca kavurmacı dükkanı açarak, hizmet sektörüne girdi.

BLDC (fırçasız doğru akım motoru) motor tasarım uzmanı mühendis 27 yaşındaki Hüseyin Çaykara, üniversiteden mezun olduktan sonra mühendis olarak 4 yıl boyunca sektörde çeşitli firmalarda çalıştı. Bu süreçte birçok kursu da başarı ile bitiren Çaykara, BLDC motor tasarımı konusunda ise uzmanlaştı. Türkiye’de henüz BLDC motorlara gerekli ilginin gösterilmediğini ve iş imkanlarının henüz kısıtlı olduğunu ifade eden Çaykara, kasap olan babasından esinlenerek Samsun’un ilk kavurmacı dükkanını açarak hizmet sektöründe şansını denedi. Kısa sürede işleri rayına koyan Çaykara, mühendis titizliği ile hazırladığı kavurmaları müşterilerine servis ediyor.

“BLDC motor tasarımı üstüne ilerlemek istiyordum, kavurmacı oldum”

Geleceğin hareket kaynağı olarak nitelendirilen fırçasız doğru akım motoru üzerine ilerlemek istediğini ancak Türkiye’de bu alanda çalışmak için kısıtlı imkan olduğunu dile getiren Hüseyin Çaykara, “Elektrik-elektronik mühendisiyim. 4 sene boyunca çeşitli firmalarda mühendis olarak çalıştım. Hatta bu çalışma esnasında çeşitli kurslara da katılarak sertifikalar aldım. İleri seviye BLDC motor tasarım üzerinde uzmanlaştım. Şu anda maalesef mühendislik sektöründe devam edemiyorum. Ben de bir girişimde bulunarak kavurmacı dükkanı açtım. Şu anda kavurmacı işletiyorum ama ilerleyen dönemde kendi mesleğim olan mühendisliğe geri dönmek istiyorum. Mühendislikte aradığım değeri bulamadım. İleri seviye BLDC motor tasarım uzmanıyım. Bu henüz ülkemizde çok yeni bir alan. Bu alanda çok ilerlemek istiyordum ama ülkemizde çok iş ve imkan yok. Ben de baba mesleği olan kasaplıktan ilham alarak kavurmacı açma fikrini hayata geçirdim. Samsun’da ben açana kadar kavurmacı hiç yoktu. Allah’a şükür kavurmacılıkta da umduğumu buldum ve şu anlık işlerimiz güzel gidiyor” dedi.

“En iyi kavurma, kısık ateşte kendi yağında pişen kavurma”

İyi kavurma yapmanın sırlarını da aktaran Çaykara, “Kavurma yaparken de mühendislikten kalma alışkanlıklar oluyor. O nedenle tezgahımı açık, görülebilir tezgah yaptım. Tamamen şeffaf çalışıyorum. Mutfağımda da mühendislik izlerini yaşatıyorum. Yaptığım aşçılık ile bugün yediğiniz kavurma ile ertesi gün yediğiniz kavurma arasında hiçbir fark göremezsiniz. İyi bir kavurmanın sırrı, hayvanın kendi yağında ve kısık ateşte pişirmektir. Kavurma yaparken etin neresini kullanacağını bilmeniz de önemli. Kıymalık etten kavurma yapmaya kalkarsanız tabii ki lezzetli olmaz. Kısık ateşte, hayvanın kendi yağıyla ağır ateşte pişen kavurma oldukça lezzetli oluyor” diye konuştu. – SAMSUN

Related Posts

Bafra Ovası’nda karpuz ve kavun ekimi gecikmeli başladı

Samsun’un Bafra ilçesinde, 2025 yılının kavun karpuz fidesi ekimleri gecikmeli olarak başladı.

Cami bahçesinden Hristiyan cenazesi kalkacak: Bahar Aksu’nun ayin görüntüleri ortaya çıktı

Eski eşi Rüstem Elibol tarafından silahla vurulan Bahar Aksu, sokak ortasında canice katledildi. Aksu’nun kurtulmaya çalışırken attığı çığlıklar yürekleri dağladı. 7 Mayıs Çarşamba günü Edirne Eski Cami’de cenaze namazı kılınacak olan Bahar Aksu’nun, Hristiyan olduğu ve düzenli olarak gittiği kilisede ayinlere katıldığı öğrenildi. Söz konusu olay, Hristiyan bir vatandaşın cenaze töreninin neden camide yapıldığına dair soruları beraberinde getirirken Türkiye’deki misyonerlik faaliyetleri bir kez daha dikkat çekti.

Vietnam ekonomisinde dalgalı denge

Vietnam’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 3,12’ye gerileyerek bir önceki ayda kaydedilen yüzde 3,13 seviyesinin hafif altına düştü. En büyük düşüş, ulaştırma sektöründe yaşanan fiyat gerilemesinden kaynaklandı. Ulaştırma …

Borsa İstanbul, T+1 takas döngüsüne geçiş için değerlendirme sürecini başlattı

Borsa İstanbul, T+1 takas döngüsüne geçişin uygulanabilirliği, sermaye piyasasına olası etkileri ve piyasa katılımcıları açısından doğurabileceği sonuçların değerledirilmesi sürecinin başladığını duyurdu.

Malatya’dan 23 milyon dolarlık dış satım

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’dan nisan ayında 23 milyon 178 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan Şimşek enflasyon rakamlarına ilişkin açıklama yapıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulunuyor Şimşek, Merkez Bankası’nın hedef tahmini aralığında gerçekleşeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir