Üç İneğin Sebepsiz Yere Ölmesi Bölge Halkını Harekete Geçirdi: Otopsi Sonucu Mahvolduğumuzun Resmi Ortaya Kondu

İneklerin Hinduizm’de dini önemi büyüktür. Bu nedenle Gaushala veya Bandha Dharampura’daki barınak, yüzlerce ineğin yaşadığı bir yerdir.

Gaushala adı verilen inek barınağında kısa bir süre içinde çok sayıda açıklanamayan hayvan ölümü yaşanmıştı. Potansiyel nedeni anlamak için soruşturma başlatıldı.

120 KİLOGRAM PLASTİK VE POLİETİLEN BULDULAR

Veteriner hekimler, Bandha Dharampura’daki ölen inekler üzerinde otopsi gerçekleştirdiler ve yaklaşık 40 kilogram ağırlığında polietilen ve plastik buldular. Üç ineğin midesinden toplam 120 kilogram plastik çıkarıldı.

DURUMUN ENDİŞE VERİCİ BOYUTU

Otopsi sonucu, ineklerin sindirim sistemlerine sıkışan ve hayvanların ölümüne yol açan polietilen ve plastik malzemeleri yediklerini öne sürüldü.

Plastik ürünler büyük olasılıkla çöpe veya uygunsuz bir şekilde etrafa atıldı. İnekler de bu plastikleri yuttu. Plastik, doğal olarak parçalanmadığı, yani ekosistemlerde yıllarca kalabildiği bu örnekteki veya dünyanın dört bir köşesinde görülebildiği gibi hayvanlar ve insanlar için çok ciddi bir sorundur.

Bu malzemenin hayvan ve insan vücudunda bulunması, yalnızca boğulma tehlikeleri veya sindirim tıkanıklıkları nedeniyle değil, aynı zamanda plastiğin içerdiği zararlı toksinler nedeniyle de artan bir endişe kaynağıdır.

Buna benzer olaylar ilk kez yaşanmıyor. Örneğin Birleşik Arap Emirlikleri’nde, ülkedeki develerin %1’inin ölümünden plastik sorumlu sayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir