Uzaydan gelen bir hediye: Kuzey ışıkları! İnsanlar adeta büyülendi: Bu bir sihir…

ABD’deki Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) Çarşamba günü başlayan bir dizi güneş patlamasının ardından, 20 yıl sonra ilk kez bir uyarı yayınlayarak Cuma günü öğleden sonra başlayacak jeomanyetik fırtına için uyarıda bulunmuştu.

Güneş fırtınası olarak da bilinen jeomanyetik fırtınanın GPS gibi elektronik cihazları ve elektrik şebekelerini ve internet ağını etkileyebileceğini vurgulayan ABD ajansı, fırtınanın ayrıca dünyanın bazı bölümlerini muhteşem bir ışık çemberiyle kaplayabileceğini açıklamıştı.

Almanya

UZAY HAVASININ BİR HEDİYESİ: KUZEY IŞIKLARI

Etkisini muhtemelen önümüzdeki haftaya kadar sürdürmesi beklenen fırtına dün gece, ABD, İngiltere, Almanya, Rusya, Ukrayna, Romanya, İrlanda, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre gibi ülkelerde Kuzey (Aurora) ışıklarının görünmesine yol açtı.

Uluslararası ajanslar görsel şölenin fotoğraflarını yayınlarken, NOAA’nın Uzay Hava Tahmin Merkezi’nden Rob Steenburgh, Associated Press’e yaptığı açıklamada, “Bunların hepsi artan güneş aktivitesinin bir parçası. Aurora uzay havasından gelen bir hediye” dedi.

İngiltere

TÜRKİYE’DE DE GÖRÜLDÜ

Balkanlar’a kadar inen Kuzey Işıkları Türkiye’de de Trabzon ve İstanbul’dan görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir