‘Yol haritası yayınlanmalı’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de seçim bölgesinde yaşanan gelişmelere ilişkin bir rapor hazırlayarak Özel’e sunacak. Çözüm önerilerinin de sıralanacağı raporda, şu değerlendirmelerin yer alması bekleniyor:

“Hükümetin uyguladığı yanlış göç politikalarının sonuçlarının örneği Kayseri’de yaşandı. Bu siyaset üstü bir mesele, memleket meselesi. Bir an önce Esad ile görüşüp bu konunun çözüme kavuşturulması lazım. Güvenli bir şekilde o ortamın hazırlanıp geri dönüşün sağlanması lazım.”

Provokasyon uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel de, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, CHP’nin son olaylarla ilgili görüşlerini özetleyerek şöyle dedi: “Türkiye’nin Ortadoğu politikası, Suriye politikası ve sığınmacı politikası çökmüştür, iflas etmiştir. Türkiye, Suriye politikasını yeniden belirlemeli, mevcut statükonun devamının tıkanma noktasına geldiğini görmelidir. Maaşını ödediği ÖSO mensuplarının Türk bayrağını yakması, Türk mallarına zarar vermesi kabul edilemez. Erdoğan hükümeti, sığınmacıların geri gönderilmesi de dahil, sorununun çözümü için derhal gerçekçi ve uygulanabilir bir yol haritası yayınlamalıdır. Esad yönetimi ile normalleşme süreci sürdürülmelidir. Vatandaşlarımızı itidalli olmaya ve böyle ortamlarda görülebilecek provokasyonlar karşısında dikkatli olmaya çağırıyoruz.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir